Свържете се с нас : +359 896 976 855, blagichkacooks@blagichka.com

Содени питки с маслинка

25.00лв.

Содени питки с маслинка и чили по оригинална рецепта от кухнята на Благича.

Цена: 25 лева (20 содени питки)

Грамаж за 1 питка: 35 грама

Категория: Етикет:

Содени питки с маслинка и лек привкус на чили, с които ще впечатлите всички.

Содени питки с маслинка се приготвят по оригинална рецепта от бабата на основателя на Кухнята на Благичка. Това ги прави носители на традиция и неповторим вкус.

Приготвени от основните продукти – брашно, мляко, яйца и масло и обогатени с прекрасния аромат на мащерката и леката лютивост на чилито. Комбинацията от тези подправки е изключителна. Содената питка е хрупкава при отхапване и с мека вътрешност, където е скрита цяла една маслинка без костилка.

За да запазим автентичния вкус на содените питки с маслинка, ние в кухнята на Благичка избираме български продукти, винаги, когато това е възможно. Купуваме млечни продукти на местни производители, а мащерката отглеждаме в село Паничарево, Кюстендилско и село Лозен, Софийско и гарантираме за нейното качество и естествен аромат и вкус. Всичко това превръща содените питки в едно прекрасно малко удоволствие, с което да зарадвате себе си, семейството и приятелите.

Продукти, използвани за направата на всяка содена питка с маслинка: брашно, яйце, краве масло, мащерка, чили (по желание), цяла маслина, кисело мляко, сода бикарбонат, сусам или мак за поръска.

Съвет: Содените питки с маслинка се оказват в прекрасна комбинация с една от най-любимите ни напитки – аирян. Вървят обаче доста добре и с чаша бяло вино. Питките изглеждат изискано и нежно и затова са подходящи и за всякакви събития – от рожденни дни до фирмени партита. Вкусни са и топли и студени, така че няма да сбъркате с избора им.

Цена: 25 лв. за 20 бр.

1 бр. – около 35 гр.

Отзиви


Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Содени питки с маслинка“