Откриването на кухнята на Благичка

На 15 май 2016 година бе официалното откриването на кухнята на Благичка. Събитието бе изпълнено с много забавление, вкусна храна и най-важното – прекрасни гости. Над 80 човека станаха част от това приключение, което започна няколко дни преди това със самата подготовка. Не липсваха препятствия! Вечерта преди откриването – вечерта на най-голямото готвене в историята на кухнята до тогава – токът спря. И то за няколко часа. Куп неща чакаха да влязат във фурната, за да се пекат, смеси очакваха да бъдат добре разбити с миксери, а времето минаваше без нищо от тези неща да може да се случи. Вечерта напредваше, беше почти полунощ, когато токът дойде и печенето можеше да започне. Мазане, декориране, глазиране и така сутринта почти дойде. Поспахме за 2-3 часа и трябваше да запретваме ръкави за подготовка на всички приключения, които бяхме подготвили.

Шест пункта (нарекохме ги сладкотворилници) с предизвикателства посрещаха всеки гост, дошъл на ул. Чаталджа 24. Предизвикателството на първата сладкотворилница бе „Познай съставките“. Нашите гости трябваше да опитат вкусни, хрупкави бисквитки, а след това да познаят всички съставки, с които са приготвени. Никак лесна не бе задачата, а и съдиите на тази маса бяха доста стриктни и изобщо не подсказваха.

Второто предизвикателство бе „Измисли реклама“. В него гостите трябваше да направят реклама на едно от изделията от кухнята на Благичка. Имаше невероятни и забавни реклами и много смях бе предизвикан на тази сладкотворилница.
Третото ни предизвикателство извика цялата креативност на гостите. „Направи най-яката брускета“ се превърна в истинско състезание, в което гостите се развихрира и превръщаха обикновените зеленчуци, ядки и хляб в произведения на изкуството. Екипът от кухнята на Благичка, разбира се, дегустираше брускетите и даваше професионално мнение. Все пак, да правиш брускета, никак не е лесно, особено след този ден!
Четвъртото и петото предизвикателство върнаха нашите гости на училищните чинове. „Задраскай грешното“ и „Попълни местата“ провериха знанията на нашите гости за мисията и принципите на кухнята на Благичка, както и за здравословния и балансиран начин на живот.
И шестото, последно предизвикателство накара нашите гости да тичат из цялата къща в търсене на скритата рецепта. „Открий рецептата“ се оказа наистина трудно, особено, когато търсенето е в къща на три етажа с два двора.
Все пак, гостите се представиха отлично и много награди бяха раздадени за успешно преминаване и през шесте сладкотворилници. Имаше торти, мъфини, соленки, сладки, веган топчета, целувки – захарни и истински, много смях, прегръдки, забавление. Беше един прекрасен ден!

Специални благодарности на всички сладкопомощници, без които това събитие нямаше да бъде възможно: Лилия Кисьова, Марина Вълкова, Ивелина Лилкина, Александър Рангелов, Ани Анева, Ивон Каменова, Наталия Чомакова, Мариела Цветанова.

Блажка Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *