Кухнята на Благичка е на Немския Коледен Базар до 21 декември

Кухнята на Благичка е на Немския Коледен Базар до 21 декември. Заповядайте на благотворителната алея, организирана с подкрепата на Тръста за Социална Алтернатива и Инициативата за социално израстване, където ще откриете къщичка, пълна със сладки изкушения – всичките от кухнята на Благичка.

Участието ни на този базар има своята мисия – с част от парите кухнята на Благичка ще организира курсове за деца в неравностойно положение, по време на които ще се учим да готвим, ще говорим за това как да се храним правилно и ще планираме как да пазаруваме и за какво да се оглеждаме в магазина.

20161130_131037_1

Тази мисия е част и от един от принципите, които кухнята на Благичка следва в своята ежедневна работа, а именно Образоваме се и образоваме. За нас като социално ориентирана кухня е важно да бъдем в подкрепа на онези, които имат най-голяма нужда от това и да бъдем носители и разпространители на знания и умения, които да помогнат за правилното развитие и израстване на хора и младежи. Вярваме, че нашия екип може да бъде от истинска полза за младежите от домовете. С курсовете целим да обогатим културата и знанието на децата за това как е правилно да се храним, какви храни да избираме, как да спортуваме, как да планираме бюджета си по най-добрия начин и как да пазаруваме рационално и с мисъл за здравето ни.

Заповядайте в къщичката на Благичка на Немския Коледен Базар. Всеки ден печем вкусни мъфини, торти и коледни сладки. Имаме топло кафе, чай и горещ шоколад, за да се сгреете в студените зимни дни. Започваме да печем и шоколадови браунита, фъджове и други изненади. Ще се стараем всеки ден да има нещо различно, което да опитате. Имаме и игра! Всеки, който си купи нещо от къщичката на Кухнята на Благичка, получава талонче. На това талонче нашите сладкотворци ще ви поставят по един печат всеки път, когато си купите нещо сладко, а когато съберете 6 печата, получавате безплатно лакомство!

20161130_131025_1

Не се колебайте, а към къщичката на Благичка елате! Ще ни откриете всеки ден до 21 декември от 12 до 22 часа. Немския Коледен Базар се намира в Градската градина пред площад Батенберг, в близост до Народен Театър „Иван Вазов“, а нашата къщичка търсете на алеята, кръстена „Charity street“, където са всички организации с благотворителна цел. Очакваме ви!

Блажка Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *