ЗДРАВОСЛОВЕН ШОКОЛАДОВ МУС | РЕЦЕПТА

Здравословен шоколадов мус

Здравословен шоколадов мус – десерт за здраве!

Здравословен шоколадов мус – рецепта от кухнята на Благичка, която се роди в желанието ни да похапнем нещо сладко, здравословно, но и бързо и лесно за приготвяне. И така се роди тази рецепта.

За да приготвите две купички от този прекрасен здравословен шоколадов мус ще са ви нужни много малко продукти, но е много важно в какво състояние ще са тези продукти. А какво имаме предвид под това? Продължете да четете.

Необходими продукти:

1 банан

1 авокадо

шепа орехи или друга сурова ядка

1 с.л. мед

1 с.л. фъстъчено масло

2 с.л. какао на прах

3-4 с.л. вода

Важно: За да получи наистина вкусен мус, изберете най-узрялото авокадо и почти потъмнял банан. Потъмнелите банани са много по-сладки от другите, освен това редица изследвания вече доказаха, че узрелия банан е по-полезен от неузрелия.

Начин на приготвяне:

В блендер/чопър или с пасатор смелете всички продукти до получаването на хомогенна смес. Ако се наложи, добавете повече вода. Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още малко мед. Изберете фъстъчено масло, което е с висок процент на протеини и намалено съдържание на мазнини. Това, което ние използваме е с 50% протеини, малко по-горчиво е от класическото фъстъчено масло, но в комбинация с останалите съставки в тази рецепта, ви гарантираме, че ще получите невероятен шоколадов мус.

След като муса ви е готов, разпределете го в купички, декорирайте го по ваш избор и го приберете в хладилника, където може да го съхранявате няколко дни, въпреки че надали ще се стигне до там.

Да ви е сладко!

Блажка Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *