ВЕГАН ШОКОЛАДОВО ИЗКУШЕНИЕ В ЧАША I РЕЦЕПТА

веган4

Веган шоколадово изкушение в чаша е новото ни бързо предложение за вкусен, ама много вкусен веган десерт, допълнен с вкусните шоколади на Benjamissimo

Започваме серия от редовни, вкусни, енергизиращи и без капчица угризения десерти, приготвени с едни от най-любимите ми шоколади на пазара, които се произвеждат в родната ни България. За вълнуващата история зад бранда може да прочетете повече ей тук.

веган

А сега към рецептата <3

Веган шоколадово изкушение в чаша има нужда от много малко продукти, но подбрани с внимание и информираност. Търсете винаги качествени, при възможност български продукти. Днешната рецепта разчита на много продукти, които, за съжаление, няма как да откриете от български производители, затова е още по-важно да се информирате, когато пазарувате, за това кой продукт от къде идва.

Необходими продукти за 4 чаши:

1 узряло авокадо

2 узрели банана

2 с.л. сурово какао на прах

2 с.л. мед течен или разтопен на водна баня

2 с.л. кокосово масло (разтопено на водна баня)

шоколад Benjamissimo Salted Almond Cranberry/ White

бадеми и шам фъстък за декорация

Начин на приготвяне:

В блендер сложете добре узрелите банани с 1 с.л. кокосово масло, 1 с.л. мед и 1 с.л. какао на прах.

Блендирайте до получаване на хомогенна смес. Прехвърлете половината количество в дъната на 4 чашки. Оставете си 4 цели парченца от шоколад за украсата на всяка чаша. Натрошете останалия шоколада и разпределете половината от него в чашките върху крема.

В блендера сложете узрялото авокадо с останалото кокосово масло, мед и какао. Блендирайте до хомогенност и разпределете цялата смес в четирите чашки. Разпределете останалото от натрошения шоколад и накрая сложете трети ред от първия крем с банана.

веган3

Натрошете на дребно бадемите и шам фъстъкът. Разпределете ги върху чашките и боднете по 1 парче от шоколадът, които запазихте цели.

Приберете в хладилник за 2 часа и вадете 30 минути преди хапване, за да изпитате пълно удоволствие от текстурите – нежните на двата крема и хрупкавостта на шоколада и ядките.

Веган шоколадово изкушение в чаша е готово да му се насладите.

веган5

Блажка Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *