Марио – глух младеж на шофьорски курс

Марио е един от младежите в ресторанта на Blagichka – zero waste, който работи вече почти две години в кухнята. Благодарение на Фондация „BCause“ днес той се учи да шофира.

В самото начало Марио се сращуваше да комуникира дори с екипа, да не говорим за клиенти!

Днес той вече не само готви най-вкусната мусака и френска селска торта, но и обслужва клиентите – вземаме поръчките им, сервира им, дори доставя храна по домовете на хора в квартала и околните квартали.

Увереността, която натрупа при нас, го доведе до желанието му да изкара шофьорски курсове и когато разбрах за това бях първоначално ужасена от мисълта, че Марио, които не ме чува, ще шофира в София. Аз съм дългогодишеш шофьор и знам какъв кошмар и колко опасно е шофирането в столицата! Но след това се замислих – колко смелост има в моя Марио, за да е готов за това предизвикателство.

Говорихме с инструктор и вече знаехме – напълно допустимо е глух човек да шофира, защото те всъщност усещат вибрациите от звука и противно на очакванията, дори могат да реагират по-бързо от останалите понякога.

Парите бяха другият казус и тогава се появи Фондация „BCause“, който безвъзмездно дариха 1000 лв. за шофьорски курсове и съпътсващи дейности, за да може Марио да започне шофьорските курсове и след време да прави доставките на Благичка не с колелото или тротинетката, а с кола.

Заради Ковид 19 всичко се проточи, а Марио среща не малко затруднения по пътя към шофьорския лиценз. Той възприема по-бавно и трудно информация и въпреки че шофира идеално, листовките са предизвикателството, което сега предстои да пребори.

Благодарим на Фондация „BCause“, а Марио очаква с нетърпение събитие на Фондацията, на което да закара кетъринг с колата.

Блажка Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *